Autor |
tomekb
Dołączył: 30 Sty 2013
Posty: 13
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/5
Śro 12:24, 13 Lut 2013
|
|
Wiadomość |
|
Składniki:
- ser twarogowy chudy 200gram
- ser twarogowy chudy zmielony 200gram
- 3 białka z jaj kurzych
- 20g otrębów żytnich lub owsianych
- 30g rodzynki
- słodzik
- aromat do ciasta (pomarańczowy)
- skórka pomarańczowa
- 30g orzechów włoskich mielonych (tarte)
- szczypta soli
Sposób przygotowania:
1. Białka ubijamy na sztywną pianę, z dodatkiem szczypty soli.
2. Do innego naczynie przekładamy twaróg, i mieszamy
3. Dodajemy białka jaj, lecz powoli mieszając aby piana nie straciła na „puszystości”
4. Dodajemy:
- rodzynki
- słodzik
- otręby żytnie
- aromat do ciasta
- skórkę pomarańczy
5. Wszystko razem delikatnie mieszamy.
6. Przekładamy całą masę do foremki, wcześniej należy użyć Pam (spray do smażenia), oraz posypać otrębami po brzegach, aby masa serowa nie przywarła do ścianek foremki.
7. Posypujemy masę serową orzechami.
8. Do rozgrzanego piekarnika wkładamy foremkę, w temperaturze 180C.
9. Pieczemy 50-60 minut,
10. Przekładamy sernik na talerz
Wartość odżywcza na cały sernik!!! :
Energia 737 Kcal
Białko 92 gram
Węglowodany 40 gramy
Tłuszcze 18 gram
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|