Autor |
Abdullah Al-Muttalib
Dołączył: 01 Mar 2013
Posty: 2
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Chełmża
Wto 15:16, 05 Mar 2013
|
|
Wiadomość |
|
piersi z indyka 150 g
brązowy ryż 60 g (4 łyżki przed ugotowaniem)
cebula 1 cała
czosnek 1 ząbek
przecier pomidorowy 1 łyżka
woda 3 łyżki
przyprawy: carry, pieprz
pietruszka natka 1 łyżeczka
Piersi z indyka włóż do żaroodpornego naczynia i piecz w piekarniku przez około 15 minut, następnie odłóż do ostudzenia. Ryż ugotuj. Cebulę pokrój w plasterki i wrzuć na rozgrzany olej rzepakowy i smaż około 5 minut. Dodaj czosnek i przyprawę curry i smaż jeszcze 2 minuty, dodaj pokrojoną w kostkę pierś z indyka, przecier pomidorowy, przykryj i duś około 10 minut. Dodaj do ugotowanego ryżu i posyp natką pietruszki.
Wartość odżywcza 1 porcji: 657 kcal, 58 g białka, 16,1 g tłuszczu, 58 g węglowodanów.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|